«

»

Biljarttoernooi Hollandia weer een groot succes (voor de kantineomzet)

Tekst en media: Niels van Lobberegt

Er is een oud Grieks gezegde en die luidt als volgt, ‘Dronken mannen biljarten het best’. Als dat dus waar is, dan waren we gisteren getuige van de Champions League onder de biljarttoernooien. Tweeëntwintig mannen verdeeld over twee poules op twee biljarttafels met een tig aantal keu’s en in totaal zes ballen. Tenzij je Rein Dekker, die aan het eind van de avond als een balletje was, ook meetelt, dan waren het er zeven.

Talent en lenigheid in optima forma.
 
Enfin, het toernooi, georganiseerd door Rob Heus en uiteindelijk in gang gehouden door Dick de Rooy was weer een lust voor het oog voor de ware liefhebber. Aad Droste was weer even vervelend als altijd, bij Peter Vissie lukte alles behalve het uitspreken van het woord ‘visagiste’, Niels van Lobberegt stelde weer ouderwets teleur, Ronald Biezen (wie?) had zijn eigen keu mee en ouwe Peter Duinmayer eindigde met een lege emmer satésaus op z’n hoofd.

Peter Duinmayer (rechts) met emmer satésaus. 

Meervoudig winnaar Johan Hoedt was weer in opperste concentratie en zag er fitter uit dan ooit. Toch zou hij het toernooi ditmaal niet op zijn naam schrijven. Niet dat dat ook maar iemand interesseerde, want voor de meeste was meedoen aan dit drankfestijn belangrijker dan winnen. Toch werd er hier en daar kunstig gestoten (en ja, we hebben het nog steeds over biljarten) en prachtige caramboles gemaakt. Kunstheupen werden in de meest bizarre posities gedraaid om het biljartlaken te laten sidderen van genot. En ondanks dat er hier en daar een prijzenkast of lamp werd geraakt, kreeg het toernooi uiteindelijk de winnaars die het verdiende.
Winnaars Ruurd Jacob en Henk Jan de Boer hielden hun prijs van de avond stevig vast, en de bekers.
 

Al met al was de avond weer een groot succes. Een avondje biljarten wat begon met een mannetje of 8 is uitgeroeid tot een terugkerend evenement die zijn weerga niet kent in de regio. Hierbij willen wij de organisatie en de dames en heer achter de bar dan ook weer bedanken voor een geslaagde avond.