«

»

Einde seizoen voor Hollandia.

Verslag en foto’s: Peter van Lobberegt

Afgelopen donderdag speelde Hollandia een sterke wedstrijd tegen Quick’20 met kansen op meer. Daarom begon de Charles van Altena equipe zondag de 199 kilometer reis naar Oldenzaal vol vertrouwen met een bijna fitte selectie. Mark Zwagerman op krukken, hij blesseerde donderdag zijn enkelbanden, assisteerde Paul Schröder als teammanager.
Quick’20 gesteund door zo’n 800 supporters met vijf andere spelers als afgelopen donderdag kwam als een raket uit de start blokken, bij de eerste de beste aanval kreeg Quick’20 na 50 seconden een strafschop van dienstdoende scheidsrechter.

De aanvoerder van Quick’20 maakte daaruit de 1-0, Nick van Santen zat er heel dichtbij overigens. Hollandia speelde een slechte eerste helft met slordige passes en teveel ruimte tussen de linies, Quick’20 wist echter de score niet uit te bouwen en zo werd de ruststand bereikt.   

Hollandia herstelde zich na een kleine omzetting op het middenveld en begon aan een offensief, in de 58e minuut een kopbal van Sonny Pronk bracht de 1-1 op het scorebord.

 

 

 

Quick’20 wankelde en Hollandia ging volledig voor de winst spelen. Na een knal op de kruising volgde van Sven Deen volgden nog enkele kansen maar door uitstekend werk van de Quick’20 doelman bleef het gewenste doelpunt uit.

Ook het arbitrale trio reageerden niet op de overtredingen op Milan Vissie en later op Nick de Wit in het strafschopgebied. In de 72e minuut kwam Quick’20 door miscommunicatie in de Hollandia verdediging op een 2-1 voorsprong. Dat betekende voor Hollandia het einde van de nacompetitie, dat ook volgend seizoen zal uitkomen in de Hoofdklasse. De spelers en de staf kunnen ondanks deze teleurstelling terug kijken op een uitstekend seizoen.