«

»

“Gelegenheids spits” beslissend voor Hollandia in Silvolde.

Verslag en Foto’s: Peter van Lobberegt

Na een rit van ruim twee uur met als vaste chauffeur en supporter Kees kwam de Hollandia equipe aan op het gezellige complex van de directe concurrent Silvolde. Hollandia enigszins gehandicapt door diverse blessures van o.a. Sonny Pronk, Clifton Gorissen, Robin Muller van Moppes en Daniel Mullen begon de wedstrijd sterk en zette Silvolde direct onder druk. Silvolde trainer Dennis van Beukering had zijn huiswerk goed gemaakt en Hollandia werd bestookt met lange en vooral hoge ballen voor het doel. Hollandia met de jonkies Daan Buurman en Nick Kuin in het centrum van de Hollandia verdediging, samen 38 jaar oud, hielden zich met behulp van Boyd Mak en Thomas de Jong opmerkelijk met gemak staande tegen de voorwaartsen van Silvolde.

Echter in de 34e minuut was het Boyd Mak die zijn tegenstander te openlijk wegduwde in het strafschopgebied, scheidsrechter Jensch wees echter zeer gedecideerd naar de stip. De strafschop werd in de eerste instantie door Nick van Santen gestopt echter in de rebound scoorde Roy Bouwman de 1-0 tegen de touwen tot enorme vreugd van het ruim 600 man/vrouw publiek uit Silvolde. Hollandia na meteen na deze treffer het heft in handen en probeerde nog voor rust de aansluittreffer te maken. Dit lukte de mannen van Charles van Altena niet en werd de thee bereikt met een 1-0 voorsprong voor Silvolde.

De tweede helft een beter compact spelend Hollandia nam meteen het initiatief met in de hoofdrol de gelegenheids spits Nick de Wit.

Nadat hij in de 50e minuut zijn kopbal rakelings naast het doel van Silvolde zag gaan, was hij vier minuten later meer succesvoller, een afgeslagen bal van de Silvolde verdediging joeg het met een snoeihard schot tegen de touwen van het Silvolde doel. Silvolde enigszins van slag begon verdedigend foutjes te maken, in de 54e minuut werd er hands gemaakt door verdediger Alexander Tempels.

Ook weer was het voor de uitstekend leidende scheidsrechter Jensch duidelijk een strafschop. Jorg Ooievaar schoot geroutineerd de toegekende strafschop feilloos achter Silvolde doelman Marc Olthuis en bracht de verdiende stand van 1-2 op het scorebord. Silvolde opgezweept door het geweldige Silvolde publiek begon een offensief naar het Hollandia doel, in deze fase was het vrouwen en kinderen eerst voor Hollandia. Knappe reddingen van Nick van Santen die vandaag weer terug was na een vervelde blessure en ballen van de doellijn (Boyd Mak) bleef Hollandia overeind. Na een afgeslagen aanval in de 86e minuut van Silvolde kwam de bal bij Nick de Wit iets over de middenlijn, Nick zag doelman Olthuis te ver voor zijn doel staan en gaf vanaf de middenlijn een geplaatste bal over doelman Olthuis heen en besliste daarmee de wedstrijd als Gelegenheids spits.

Hollandia: Nick van Santen – Thomas de Jong – Nick de Wit – Milan Vissie (83e Bart Groot) – Boyd Mak – Sven Deen – Daan Buurman – Mark Zwagerman (88e Regillio de Mees) – Nick Kuin – Jorg Ooievaar (86e Boyd Bartele) – Bart Spil. Arbitraal trio: J.C. Jensch, F.R. Winter en E. Toonnen. Gele kaarten Hollandia: Nick Kuin en Boyd Mak ( beide zijn geschorst voor de volgende wedstrijd). Gele kaarten Silvolde: Rick Bouwmeester, Wout Blasman, Evert Romer, Alexander Tempels (2e geel), Jael Krosse en Bram van Doorn.

Hollandia speelt volgende week thuis tegen SWZ Boso Sneek, deze wedstrijd begint om 14:00 uur en staat onder leiding van de heren J. P. Peeters, E.A de wolf en D.N. van Grieken.