«

»

Het Hollandia collectief pakt drie punten bij Leonidas in Rotterdam.

Verslag en foto’s: Peter van Lobberegt

Hollandia speelde vanmiddag tegen de nummer twee Leonidas in Rotterdam als een hecht collectief tegen een lastige tegenstander. Leonidas gepokt en gemazzeld met diverse routiniers speelde vanmiddag een potje zaalvoetbal op de uitstekende kunstgrasmat.

Met veel balbezit probeerde de mannen van trainer Fred Mülenburg Hollandia uit zijn compacte opstelling te lokken. Hollandia wachtte geduldig af en liet Leonidas het spel maken maar was gelijk bij balbezit levensgevaarlijk. In de 20e minuut was het Sonny Pronk die een klein gaatje in de Rotterdamse verdediging kon vinden en de 0-1 liet aantekenen. De eerste helft verliep in een sterker Hollandia dat de geboden kansen niet kon benutten maar ook geen enkele kans weg gaf aan Leonidas.

De tweede helft begon Leonidas gelijk druk te zetten en Hollandia begon te wankelen, Leonidas combineerde naar harte lust maar was niet effectief genoeg om doelman Nick van Santen te passeren. Hollandia vocht als leeuwen voor de punten vanmiddag dat echter werd beloond door de matig leidende scheidsrechter van dienst met maar liefst vier gele kaarten.

De mannen van trainer Charles van Altena en Dennis van der Leek bleven echter fier overeind in de hectiek en beloonden zich op het laatste moment van de wedstrijd met een knap doelpunt van Sonny Pronk. De terugreis naar Hoorn was daarmee bijzonder aangenaam met een tweede plaats op de ranglijst.

Hollandia: Nick van Santen – Milan Vissie – Robin Muller van Moppes – Boyd Mak – Daan Buurman -Sonny Pronk – Daniel Mullen (87e Regillio de Mees) – Sven Deen (85e  Jorg Ooievaar) – Mark Zwagerman ( 75e Bart Groot) -Nick Kuin – Bart Spil.

Arbitraal trio: de heren B. Erkens, M. Moiussaoui en B. Witsiers

Gele kaarten Hollandia: Daan Buurman, Sven Deen, Nick Kuin en Sonny Pronk

Gele kaarten Leonidas: Faisal Mellah en Amir Alisic

Zondag 25 februari speelt Hollandia thuis tegen SDO deze wedstrijd in het Julianapark begint om 14:00 uur.