«

»

Hollandia behaalde vanmiddag een verdiende overwinning in Alphen aan den Rijn.

Verslag en foto’s: Peter van Lobberegt

De voorbereiding op deze wedstrijd was wel apart te noemen, wegens de vele afsluitingen van afslagen, wegen, tunnels en een ernstig ongeval op de A9. Maar ondanks het geografisch geheugen van onze vaste chauffeur Kees begon de wedstrijd een half uur later dan gepland. Hollandia kende een puike eerste helft waarbij met enig geluk voor Alphense Boys (paal, lat en een afgekeurd doelpunt van Mark Zwagerman) de stand beperkt bleef tot 0-1.

Sonny Pronk scoorde keihard werkend vandaag in de 27e minuut zijn eerste competitie treffer. Alphense Boys werd door goed positie spel en keihard werken van Hollandia maar eenmaal gevaarlijk, Nick van Santen die met een knappe redding de gelijkmaker in de weg stond.

De tweede helft waren de ploegen gelijkwaardig, tot de 73e minuut de prima spelende Nick Kuin de bal op de borst terug wilde leggen op Nick van Santen. Scheidsrechter Midden zag het echter anders en gaf een vrije trap op de rand van het strafschopgebied en een gele kaart aan Nick Kuin. Na pannenkoek kon Nick in dezelfde minuut met twee keer geel vertrekken naar de kleedkamer.

Door het overtal werd Alphense Boys sterker en zette het tiental Hollandianen onder druk. Drie minuten later was het Patrick Krop die geheel vrijstaand de gelijkmaker in kon schieten. Hollandia bleef onder druk van Alphense Boys maar bleef zelf ook gevaarlijk en wachtte geduldig op een foutje in de verdediging van Alphense Boys.

In de 90e minuut was het de sleurende Sonny Pronk die binnen de beruchte lijnen werd neer gehaald. Scheidrechter Midden wees resoluut naar de elfmeterstip, wat er daarna gebeurde was een regelrechte soap. Eerst kreeg Patrick Krop de rode kaart maar dat kon niet want die stond veertig meter verderop, na enig overleg met zijn assistent werd de uiteindelijke dader gevonden en kon Bas van Zoest met direct rood de kleedkamer opzoeken. Na al dat tumult moest de strafschop nog worden genomen, Sonny Pronk bracht koelbloedig met zijn tweede treffer de zege naar Hollandia.

Met als compliment naar alle hardwerkende Hollandianen voor deze verdiende en broodnodige driepunten.

Hollandia: Nick van Santen – Thomas de Jong – Bart Groot ( 45e Regillio de Mees) – Milan Vissie – Boyd Mak – Sonny Pronk – Clifton Gorissen (45e Daniel Mullen) – Sven Deen (75e Robin Muller van Moppes) –  Mark Zwagerman – Niek Kuin – Bart Spil. Arbitraal trio de heren: A.J.F. Midden, H. Ramcharan en S. Aboujid. Gele kaarten Hollandia: Thomas de Jong (35e) – Sonny Pronk (40e) – Boyd Mak (61e) en Nick Kuin (twee maal geel 73 en 74e) Gele kaarten Alphense Boys: Evert Bouman (56e) – Thom Nouwens (68e) – Bas van Zoest (79e) en Pepijn Kooij (81e). Rode kaart: Bas van Zoest (Alphense Boys (90e).

Aanstaande zaterdag een heuse Noord-Hollandse derby  in het Julianapark. Het goed presterende Purmersteijn is dan de tegenstander van Hollandia, de wedstrijd begint om 19:00 uur.