«

»

Hollandia diep in blessure tijd in Noordwijk dik verdient voorbij SJC.

Verslag en Foto’s: Peter van Lobberegt
De illusionisten Houdini of Hans Klok hadden geen betere ontsnapping kunnen bedenken, vanmiddag na een zinderende wedstrijd boog Hollandia een onmogelijke achterstand 3-2 in de 92e minuut en in de 95e minuut om in een klinkende 3-4overwinning.


Hollandia begon vanmiddag sterk tegen de nummer een SJC, Bart Spil strafte een mislukte uittrap van de SJC doelman Kevin Schelvis af en bracht Hollandia in de 3e minuut op een 0-1 voorsprong. SJC fysiek sterker dan het jeugdige Hollandia probeerde het wel maar had ook pech, voetballend Hollandia kreeg meer grip op de lange ballen van SJC en dat resulteerde na goed combinatie voetbal in een treffer van Mark Zwagerman in de 38e minuut. SJC volkomen van slag grossierde in foute passes Hollandia had in deze fase de wedstrijd al kunnen beslissen, maar de kansjes werden helaas voor de Hollandia supporters niet benut.


Na de thee was het verwachte offensief van de koploper, dat op jacht ging naar de aansluittreffer duidelijk. Opportunistisch voetbal en vooral steunen op de gevaarlijke topscoorder Tom Duindam. In de 67e minuut werd de fanatieke aanhang van SJC op hun wenken bediend. Stef van der Zalm scoorde in de 67e en de 74e de aansluittreffer en de gelijkmaker. Negen minuten later was het toch Tom Duindam die Hollandia met zijn treffer op de knieën zou kunnen brengen. Echter Hollandia is pas verslagen na het laatste fluitsignaal, Sonny Pronk was in de 92 trefzeker en in de 95e minuut was het Bart Spil die de 3-4 scoorde en de gehele bank liet mee genieten op het veld, even later floot scheidsrechter Tempelaar deze thriller af.


Hollandia: Nick van Santen – Nick de Wit – Milan Vissie – Robin Muller van Moppes ( 78e Bart Groot) – Boyd Mak – Sonny Pronk – Sven Deen (88e Luke Abelskamp) – Daan Buurman – Mark Zwagerman – Jorg ooievaar (74e Regillio de Mees) – Bart Spil.
Arbitraal trio: de heren J.H. Tempelaar, R.D. Reinds en G. Francees.
Kaarten Hollandia: assistent trainer Dennis van der Leek (verwijzing naar de tribune)
Kaarten SJC: Jordy Groot.
Zondag 18 maart speelt Hollandia in het Julianapark tegen de Bataven, deze wedstrijd begint om 14:00 uur.