«

»

Hollandia en Quick ’20 in evenwicht

De promotiestrijd tussen Hollandia en Quick ’20 uit Oldenzaal leek na zeven  minuten al beslist toen Quick ’20 op voorsprong kwam. Een partijtje overkoppen na een hoekschop eindige achter doelman Van Santen en Hollandia leek het patroon van de afgelopen weken te gaan volgen.

Maar dat gebeurde niet en Hollandia bewees waarom het met recht de tweede periode in Hoofdklasse A behaalde. Hollandia mocht natuurlijk komen van de gelouterde club uit de derde divisie en de tegenstander wachtte af met als groot verschil met de meeste club uit de Hoofdklasse die tegen Hollandia probeerden het hoofd boven water te houden dat regelmatig (onder het motto ‘vooruit dat spul’) de aanval werd gezocht. En zo werd het treffen in het Julianapark een boeiend, zeker als Hollandia het spel naar zich toetrok. Er kwamen (beste) kansen voor de thuisclub, maar het vizier van de Hollandia aanvallers stond (nog) niet op scherp.

Na rust had Hollandia de schroom en het ontzag voor de tegenstander achtergelaten in de kleedkamer en werd Quick ’20 onder druk gezet. Dat leidde na 52 minuten tot de gelijkmaker na een fraaie aanval door Sonny Pronk. Daarna volgde meteen weer een beste kans voor de roodwitten. Quick ’20, meer ervaren op het niveau hoger, zette hier mee power tegenover en bij tijd en wijle werd ook een stevige overtreding niet geschuwd. De mantel der liefde van scheidsrechter Keil bleek echter groot.

In de slotfase verscheen Hollandia nog meerdere malen voor doelman Felix van Berkel, maar gepasseerd werd hij niet. Het geluk dat hij daarbij nodig had dwong hij echter af en wederom miste Hollandia te veel kansen. Er liggen echter ook zondag in Oldenzaal kansen voor de Hollandia tegen de club uit de 3e divisie die niet zal schromen om alles in de strijd te gooien voor een goed resultaat.

Hollandia-Quick ’20 1-1 (0-1)

Score: 7. 0-1 Ryan Snelders; 52. 1-1 Sonny Pronk.

Hollandia: Nick van Santen; Thomas de Jong, Nick de Wit, Daan Buurman. Nick Kuin; Mark Zwagerman (63. Regilio de Mees), Milan Vissie, Bart Spil; Jorg Ooievaar (88. Robin Muller van Moppes), Sonny Pronk, Sven Deen.

Toeschouwers: 400. Arbitraal trio: de heren G. Keijl, J.A. te Lintert en G.A. Moraal.

Uitslagen promotie 3e divisie. Silvolde-Goes 1-2; Halsteren-Achilles 1894 1-1; Gemert-Be Quick 1887 2-0.

Verslag: Willem Vingerhoed
Foto’s Dini Spil-Wansing