«

»

Hollandia en RKHVV in evenwicht in het Julianapark.

Verslag en foto’s: Peter van Lobberegt

Hollandia en RKHVV speelden vanmiddag een slechte eerste helft met weinig hoogtepunten. De spelers uit Huissen die vorige week de eerste overwinning binnenhaalden tegen Leonidas, kwamen binnen drie minuten op een 0-1 voorsprong na een openhuis situatie in de Hollandia defensie. Luuk Pelkman ronde knap de geboden kans af.

Mark Zwagerman bracht Hollandia in de negende minuut op gelijke hoogte met een knap doelpunt.

De tweede helft werd een kopie van de eerste, weinig kansen met een slimmer RKHVV dat een licht overwicht had op de Hoornse formatie. Na een onnodige overtreding op de achterlijn in de 57e minuut wees de overigens uitstekende scheidsrechter van Leeuwen naar de stip.  Jelmar Goedhart gaf doelman Nick van Santen geen schijn van kans en bracht de 1-2 op het oude scorebord van Hollandia.

Hollandia werd in de fase naar het eindsignaal gevaarlijker, Daniel Mullen zag zijn schot op de skatebaan belanden. Diverse schoten van Clifton Gorissen, Mark Zwagerman en Sven Deen werden geblokt de RKHVV verdediging. In de 76e minuut werd de verdiende gelijkmaker gescoord door Clifton Gorissen, beide ploegen wilden geen genoegen nemen met een gelijkspel en werd in de laatste fase met enorme verdedigende risico’s gespeelt.

In de 83e minuut zag de 19 jarige Nick Kuin plotseling vier aanvallers op zich afkomen, hij bleef echter kalm en onderschepte als een routinier de  aanval onder applaus van de Hollandia supporters.

Hollandia: Nick van Santen – Thomas de Jong – Bart Groot – Milan Vissie – Boyd Mak (73e Nick Kuin) – Sonny Pronk – Daniel Mullen (73e Regillio de Mees) – Sven Deen – Daan Buurman (45e Clifton Gorissen) – Mark Zwagerman – Bart Spil.
Arbitraal trio: de heren L. van Leeuwen, S.F. Bosscha en D.N. van Grieken.

Gele kaarten Hollandia: Thomas de Jong (16e) en Boyd Mak (56e).
Gele kaarten RKHVV: Sander Kooper (89
e) en Said Hamidi (90e
).

Volgende week gaat de reis naar Alphen aan den Rijn dan treed de Charles van Altena equipe aan tegen promovendus Alphense Boys deze wedstrijd begint om 14:00 uur op de Sportlaan 4 te Alphen aan den Rijn.