«

»

Hollandia krijgt tegen Leonidas de bal niet tussen de palen

Onverdiende nederlaag (0-1) op gerenoveerd hoofdveld

Vol verwachting en ambitie begon Hollandia aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2017-2018 op het gerenoveerde hoofdveld van het Juliana Sportpark. Het Rotterdamse Leonidas bleek over een degelijke ploeg te beschikken, die compact stond en een aantal zeer balvaardige spelers kende. De blauwwitten wachtten af en kwamen er als het kon, zeer snel uit.

Dat betekende dat Hollandia langdurig moest zoeken naar eventuele openingen in de defensie en dat waakzaamheid voor de verdediging geboden was/bleef. Er kwamen derhalve weinig aanvallende  mogelijkheden voor de thuisclub. Een vrije trap van de roodwitten de uit de bovenhoek getikt door de prima doelman Michel Franken en vlak voor rust schoot Bart Spil voorlangs. De partijen beleven ondanks alle inspanningen echter in evenwicht.

Na rust

Leonidas kwam na rust sterk uit de startblokken. Het offensief werd beloond met een strafschop na hands. Ilyas Chouaibi wirst in de 48e minuut in tweede instantie de bal achter Nick van Santen te tikken. En daarna trok Leonidas zich zoveel mogelijk terug op eigen helft en mocht Hollandia aanvallen. En dat deed het enthousiast en met veel goede wil. Dat leidde na tien minuten tot een kopbal op de paal (keeper kansloos) en na een uur werd een bal van de lijn gehaald nadat de doelman was gepasseerd door een boogbal. De toeschouwers telden deze beste kans al, maar het mocht niet zo zijn. Bij een uitval van Leonidas moest Bart Spil de bal van de eigen doellijn halen nadat doelman Van Santen al was gepasseerd. Het bleef spannend en Hollandia knokken voor in ieder geval een (doel)punt. Een kwartier voor tijd redde Franken voor de tweede beslissende maal op een inzet van de goed spelende Sonny Pronk. Vlak daarna teisterde Mark Zwagerman de paal na een fraaie combinatie met een keihard schot.

Aandringen

Hollandia bleef aandringen en Leonidas kwam er bijna niet meer uit. Maar met een hele rits verdedigers bleef de voorsprong in stand. Vlak voor tijd ging een schot van Bart Spil net naast. De verschijning van doelman Nick van Santen in het strafschopgebied van de tegenstander bij corners had ook geen succes. Scheidsrechter Kaper floot voor de laatste maal na weer een aanval van Hollandia. Maar het was en bleef 0-1. Of zoals de supporter van SDW (Amsterdam) al op 8 december 1985 tegen uw verslagever zei: ,,Meneer, de bal moet tussen de palen en niet tegen paal en lat…”.

Hollandia: Nick van Santen; Thomas de Jong, Nick de Wit, Robin Muller van Moppes (60. Mark Zwagerman), Sven Deen (63. Bart Groot); Daniel Mullen, Daan Buurman, Bart Spil, Nick Kuin (69. Milan Vissie); Jorg Ooievaar, Sonny Pronk.

Arbitraal trio: J. Kaper, scheidsrechter; R. Metsemakers, assistent (eerste) en T. Heuvelmans, assistent.

Toeschouwers: 200.

Verslag: Willem Vingerhoed