«

»

Hollandia loopt tegen een zeperd aan in Sneek.

Verslag en foto’s: Peter van Lobberegt

Hollandia speelde vanmiddag tegen SWZ Boso Sneek in het eerste half uur een slordige wedstrijd, balverlies was het credo. Dat resulteerde in de zestiende minuut na weer bal verlies op het middenveld waarbij Jorn Wester na een voorzet geheel vrij de bal koppend achter Nick van Santen tegen de touwen joeg. Hollandia enigszins geschrokken door de snelle achterstand begon beter in de wedstijd te komen. Het kwam door een kopbal van Sonny Pronk in de 42e minuut op gelijke hoogte.

Sonny Pronk kopt de 1- 1 binnen.

Dat het slechts 1-1 stond bij de rust was een wonder, zowel SWZ Boso Sneek als Hollandia kregen diverse kansen. Deze werden door prima keeperswerk als wel door slecht afmaken gemist.

Bart Spil in een verbeten gevecht om de bal.

De tweede helft werd een spannend gevecht waarbij het alle kanten op kon gaan waarbij SWZ Boso Sneek bij het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidrechter J. Rozendal de gelukkigste was door een doelpunt in de 82e minuut van Gerben Visser. Die met een bekeken schot Nick van Santen voor de tweede maal deze middag de bal uit het net liet halen.

Bart Groot speelde vanmiddag een prima wedstrijd in Sneek.

Hollandia: Nick van Santen – Thomas de Jong (79e Daan Buurman) – Nick de Wit – Bart Groot – Milan Vissie – Regillio de Mees (65e Sven Deen) – Boyd Mak –  Sonny Pronk – Boyd Bartele – Jorg Ooievaar (59e Mark Zwagerman) – Bart Spil.

Arbitrale trio de heren J. Rozendal, R. Veldman en T. Balta.

Voor beelden van deze wedstrijd met dank aan de Club TV van SWZ Boso Sneek. KLIK hier.

Gele kaarten Hollandia: Sonny Pronk
Gele kaarten SWZ Boso Sneek: Jordy Torenbeek en Patrick van der Veen.

De volgende wedstrijd komt Jong Achilles’29, dat vanmiddag uithaalde met 8-3 uithaalde tegen Leonidas op bezoek in het Julianapark. De ploeg van Charles van Altena zal dan moeten laten zien dat deze nederlaag in Sneek in incident was. De wedstrijd begint om 14:00 uur en staat onder leiding van de heren J.C. Jensch, J. van Ditmarsch en J. Hindriks.