«

»

Hollandia pakt de tweede periode titel in aantrekkelijke wedstrijd.

In een warm Julianapark speelden Hollandia en SDO voor een groot aantal supporters de laatste inhaal wedstrijd voor de tweede periode.

Sven Deen kop snoeihard de bal op het SDO doel.

Hollandia begon de wedstrijd sterk tegen SDO uit Bussum. In de 18e minuut was het Sonny Pronk, die na goed voorbereidend werk van Jorg Ooievaar de bal achter doelman Rolf Hazelaar schoot en daarmee zijn 24e competitie treffer scoorde.

Sonny Pronk scoort de 1-0.

Hollandia bleef goed druk zetten op de SDO verdediging in de 27e minuut was het Mark Zwagerman de 2-0 op het scorebord bracht. SDO voetbalde zich wat meer onder de druk van Hollandia uit en werd gevaarlijk voor het doel van Nick van Santen. Verder dan een enorme kans kwam men echter niet en daarmee werd de rust bereikt.

Thomas de Jong zet druk op de SDO verdediging.

De tweede helft was voor SDO met lange ballen en knappe uitvallen werd SDO gevaarlijk. Maar de Hollandia verdediging met keihard was niet te kloppen vanmiddag.

Sonny Pronk in fel duel om de bal.

Enkele malen werd de bal op miraculeuze wijze van de doellijn gehaald waar onder een wonderlijke hakbal van Daan Buurman. Scheidsrechter V.S. Ris floot tot opluchting van de Hollandia supporters af en zo werd de tweede periode titel een feit.

Hollandia: Nick van Santen – Thomas de Jong – Nick de Wit – Milan Vissie – Sonny Pronk – Sven Deen (70e Robin Muller van Moppes) – Daan Buurman – Mark Zwagerman (78e Regillio de Mees) – Nick Kuin – Jorg Ooievaar (78e Boyd Mak)– Bart Spil.

Arbitraal trio de heren V.S. Ris, A. de Jong en F.R. Winter.

Gele kaarten Hollandia: Thomas de Jong en Milan Vissie.
Gele kaarten SDO: Gerrit Snijders.

Met nog drie wedstrijden te gaan in deze competitie wacht a.s. zondag 13 mei Jong Achilles’29 om 14:30 uur in Groesbeek, op zondag 20 mei in het Julianapark Achilles 1894 om 14:00 uur en de laatste op 27 mei in Delft DHC om 14:00 uur.
Dan wacht de nacompetitie om promotie naar de derde divisie, wij houden daarvan uiteraard van op de hoogte.