«

»

Hollandia strand in het zicht van de periode titel.

Hollandia had vanmiddag de 3e periodetitel binnen handbereik, maar vergat het grote aantal kansen inclusief een strafschop te verzilveren.

 

IMG_0013

Robin Muller van Moppes geeft een steekbal gade geslagen door scheidrechter ten Horn.

 

Hollandia begon de wedstrijd goed en schiep zich diverse kansen, echter de boomlange Donovan Wal was spelbreker en wist met diverse knappe reddingen SDO op de been te houden.

Kopbal van Joey Lieshout verdwijnt naast de verkeerde kant van de paal.

Kopbal van Joey Lieshout verdwijnt naast de verkeerde kant van de paal.

De tweede helft werd SDO, dat het middenveld oversloeg met lange ballen naar de spitsen, gevaarlijker en zette Hollandia korte tijd onder druk. Echter SDO kon geen echte kansen creëren en bracht de Hollandia defensie niet in gevaar. In de 77e minuut ging na een afgeslagen aanval van Hollandia de vlag van grensrechter Bosscha omhoog, na overleg met de uitstekend  leidende scheidsrechter ten Horn en een rode kaart en strafschop gegeven na een handsbal van Desley Groenewegen.

Stefan Dol mist de strafschop in zijn laatste wedstrijd voor Hollandia.

Stefan Dol mist de strafschop in zijn laatste wedstrijd voor Hollandia.

Stefan Dol nam plaats achter de bal echter zijn inzet werd door Donovan Wal uit het doel geranseld. Naar mate de tijd verstreek werden de supporters nerveuzer en ook de spelers van Hollandia beseften dat het uitblijven van dat ene doelpuntje de periodetitel in de weg stond.

Hollandia vocht voor dat ene broodnodige doelpunt.

Hollandia vocht hartstochtelijk vergeefs voor dat ene broodnodige doelpunt.

Met een knappe vierde plaats en met 53!! punten kan men spreken van een prachtig seizoen van deze jeugdige ploeg van Hollandia volwassen is geworden. SJC en de Meern gingen op deze laatste dag met de overige periodetitels van door.

Hollandia: Nick van Santen – Thomas de Jong (73e min Diego Groen) – Bart Groot – Niek Reus – Robin Muller van Moppes (73e Mike Soepboer) – Stefan Dol – Boyd Mak – Lars Weistra – Mark Zwagerman – Joey Lieshout – Clifton Gorissen.

Arbitraal trio de heren E.S.B ten Horn, S.F. Bosscha en K.H. Bondijk.

Wij wensen u een fijne vakantie en zien u graag terug op zaterdag 15 juli om 17:00 uur wanneer Hollandia het in een oefenduel thuis opneemt tegen OFC.

Foto’s Dini Spil: