«

»

Hollandia tikt DHC kansloos terug naar Delft

Foto’s en verslag Peter van Lobberegt

Hollandia speelde vanmiddag in het Julianapark op een prima grasmat een uitstekende wedstrijd tegen DHC uit Delft, het kwam de gehele wedstrijd niet in de problemen. Een uitzondering was een vrije trap in de 61e minuut waarbij de paal redding bracht.

Hollandia begon de eerste helft uitstekend en gaf DHC geen moment de gelegenheid om iets op te bouwen, vroeg pressie zetten gaf de verdediging van DHC geen moment van rust. Er werden diverse kansen gecreëerd echter DHC doelman Mats Mengelmans hield zijn doel schoon.

Hij moest in de 26e minuut toch capituleren na een overtreding op Robin Muller van Moppes. Milan Vissie en Jorg Ooievaar plaatsen zicht achter de bal, de 19 jarige Jorg Ooievaar schoot de toegekende vrije trap onhoudbaar in de kruising. Met deze voorsprong werd de rust bereikt.

De tweede helft bleef Hollandia de veel betere ploeg en schiep zich diverse kansen, deze werden echter niet benut tot de 51e minuut. Via een vrije trap van rechts kwam de bal bij Bart Spil die zijn inzet tegen de arm van Anthony Pique zag komen. Bart was het niet alleen ook de uitstekend leidende scheidrechter ontging het niet en wees resoluut naar de stip.  

De sterk spelende Sonny Pronk gaf doelman Mats Mengelmans geen kans hoewel hij er dicht bij zat met zijn vingers. DHC begreep dat er iets moest gebeuren en zag de vrije trap in de 61e minuut tegen de paal belanden, dat was eigenlijk het enige wapenfeit van de Delftenaren. Hollandia daarentegen bleef met prima combinatie spel de druk houden op DHC. Na een aanval in de 85e minuut over diverse schijven was het Jorg Ooievaar die zijn tweede treffer met een volley fraai scoorde en daarmee de eindstand op een dik verdiende 3-0 bracht. Deze overwinning verdiend de vermelding dat het Hollandia collectief ondanks de jeugdige leeftijd vanmiddag zowel de basis als de bank een bepaalde vechtlust en onoverwinnelijkheid uitstraalde.

Hollandia: Nick van Santen – Thomas de Jong – Nick de Wit – Milan Vissie – Robin Muller van Moppes (72e Sven Deen) – Boyd Mak – Sonny Pronk – Daan Buurman – Mark Zwagerman ( 82e Regillio de Mees) – Jorg Ooievaar – Bart Spil.

Arbitraal trio; de heren R. Wassink, A. de Jong en K. Weever. Gele kaarten Hollandia: Boyd Mak (60e min.) Gele kaarten DHC: Melvin Vissers (52e min.) – Tidde Tromp (53e min.) en Wesley Verhoek (59e min.)

Aankomend weekend geen voetbal, Hollandia speelt dinsdag 14 november om 20:30 uur in het Julianapark in de tweede ronde tegen de zondag tweede klasser KDO uit de Kwakel, deze wedstrijd is gratis toegankelijk. Het arbitrale trio voor deze wedstrijd bestaat uit de heren F. Akkaya, M. Steur en I. Allachi.