«

»

Hollandia veert op na donderspeech van trainer Charles van Altena.

Verslag en foto’s: Peter van Lobberegt

Hollandia opende vanmiddag sterk in Meppel, al in de eerste minuut moest een bal van de doellijn van MSC/Amslot worden gehaald.

Na deze opening werd het spel van Hollandia allerbelabberdst, slordig bal verlies met een overbezet middenveld zonder beweging werd in de 14e minuut afgestraft door een doelpunt van Mehran Ali Pour Asli.  

 

De Hollandia bank ontplofte door het getoonde spel, trainer  Charles van Altena bracht Hollandia verbaal weer op het goede spoor. De passes werden weer zorgvuldiger en de ruimte werd weer goed opgezocht en benut, Hollandia werd de betere ploeg.

Sonny Pronk bracht in de 36e de stand gelijk met een bekeken kopbal. Drie minuten later was het weer raak, Milan Vissie bracht met een strak schot de 1-2 op het scorebord, daarmee werd de ruststand bereikt.

De tweede helft bleef het hard werkend Hollandia de bovenliggende partij, MSC/Amslot ging vergeefs op jacht naar de gelijkmaker en gaf zodoende meer ruimte weg achter de verdediging. In de 80e minuut was het weer Sonny Pronk die met een keiharde knal vanaf 16 meter de bal in het kruis joeg. Binnen een minuut werd het 1-4 door Milan Vissie die MSC/Amslot doelman Robin Kist liet grabbelen.

Vlak voor tijd had Sonny Pronk nog de 1-5 op zijn schoen maar legde de bal breed op invaller Daniel Mullen die zijn schot geblokt zag.

Hollandia: Nick van Santen – Thomas de Jong (82e Boyd Bartele) – Nick de Wit – Milan Vissie – Boyd Mak –  Regillio de Mees (73e Daniel Mullen) – Sonny Pronk – Sven Deen – Daan Buurman – Mark Zwagerman – Bart Spil.

Arbitrale trio, de heren J. Kaper, R.D. Reinds en M. Landman.

Kaarten vanmiddag: Geen.

Volgende week een echte topper in het Julianapark dan ontvangt Hollandia de nummer vier, de nummer drie Silvolde. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur.