«

»

Hollandia zaterdag 1 maakt het zichzelf moeilijk tegen Kleine Sluis.

Verslag en foto’s: Peter van Lobberegt

Hollandia zaterdag 1 speelde vanmiddag in het Julianapark tegen een naaste concurrent uit Anna Paulowna. De mannen van Coach Reinier Wagner waren vanmiddag duidelijk voor een puntje gekomen naar het Julianapark. Het Hollandia van Siem Klerck miste vandaag om diverse redenen de routiniers Bob en Ben Koning en Patrick van Dijk.

De eerste helft was Hollandia de bovenliggende partij tegen een stug verdedigend Kleine Suis. Het overwicht aan balbezit werd echter niet verzilverd in doelpunten. In de 20e minuut was het Barry Rageh die met een strakke schuiver de uitstekende doelman Jacco Smit passeerde. Dit werd tevens de ruststand.

De tweede helft werd in de eerste fase een kopie van de eerste helft, een voetballend Hollandia tegen een verdedigend Kleine Sluis. Hollandia kreeg diverse opgelegde kansen om de score op te krikken, echter de uitstekende  Kleine Sluis doelman Jacco Smit was niet te passeren.  In de 62e minuut was het Bob Ooievaar die via de paal de 2-0 aantekende en de dik verdiende voorsprong op het scorebord bracht. Met nog ruim 20 minuten te spelen werd Hollandia zowel verdedigend als aanvallend slordig. Een te zachte terugspeelbal werd onderschept en bracht Kleine Sluis de aansluittreffer.

Hollandia raakte echter niet in paniek en bracht via Barry Rageh weer de stand op 3-1. Hollandia gaf Kleine Sluis weer een kans om toch het beoogde punt mee naar Anna Pawlowna terug te nemen. Het werd wederom door slordig verdedigen 3-2, verder liet de nummer drie in de vierde klasse A het niet komen en floot de uitstekend leidende scheidsrechter R. Zwagerman af.

Hollandia: Daan de Klerck – Mo Ali Mohamed – Tommie Zeinstra (83e Roan Smit) – Alvin Lai – Tico Schoenmaker – Abdellah Mohamed – Joseph Gongbeh – Davey Biezen ( 43e Bollie Casser) – Barry Rageh – Bob Ooievaar ( 81e Naichel Broer) – Ennio Mul.

Arbitraal trio de heren: R. Zwagerman, R. Schoenmaker en P. J. Plagmeyer.