«

»

Hollandia zaterdag 1 rekent af met SRC in het Julianapark.

Verslag: Peter van Lobberegt
Foto’s: Jan Huizinga

Gezien de stand begon Hollandia als favoriet, maar soms geeft dat geen garantie voor de drie punten. De mannen uit Schagen kijken ook op de stand en begonnen uiterst defensief. Na 45 minuten stelde Hollandia orde op zaken en trok de wedstrijd naar zich toe met als resultaat een ruime 4-1 overwinning.

De wedstrijd was koud vijf minuten oud toen Hollandia op een 1-0 voorsprong kwam door een doelpunt van Bob Ooievaar. Hollandia vergat in de eerste helft afstand te nemen maar helaas kreeg men de bal, ondanks diverse pogingen van Bob Ooievaar en opkomende back Raoul Conrad bleef het bij een povere 1-0 voorsprong voor een sterker Hollandia.

Na de warme thee was het SRC dat een kans rook om de gelijkmaker te scoren en was wat meer aan de bal dan Hollandia echter tot scoren kwamen de mannen uit Schagen niet. Hollandia kwam fortuinlijk aan de 2-0 na een voorzet van invaller Ennio Mul was het de SRC verdediger Vincent Snijder in eigen doel kopte. SRC kwam nog gevaarlijk voor het Hollandia doel via Mark Wijnker en Erik Roskam, maar door prima keeperswerk van Hollandia doelman Daan de Klerk.

Bob Ooievaar besliste de wedstrijd met twee treffers. SRC scoorden nog een fraai tegendoelpunt van Colin de Moel maar toen was de wedstrijd al gespeelt.

Hollandia Daan de Klerk – Tjerk Eindhoven – Amo Droomers – Alvin Lai – Raoul Conrad – Davey Biezen – Naichel Broer – Roan Smit – Barry Rageh – Abdellah Mohammed Bob Ooievaar. Wisselspelers: Tico Schoenmaker – Mo Ali Mohamed – Ennio Mul en Marvin Begnor.

Arbitraal trio; C.J. Marees, T. Schoenmaker en D. Wijnker.