«

»

HVV Hollandia gaat starten met OldStars Walking football

Zestig jaar of ouder en toch lekker blijven voetballen? Dat kan met OldStars Walking football, een initiatief van de Eredivisie en het Nationaal Ouderenfonds. Ook in Hoorn zal deze bijzondere sport binnenkort beoefend worden.

 

OldStars Walking football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te doen.

Er wordt zes tegen zes gespeeld, zonder keepers. Ook mogen er geen slidings worden gemaakt en is lichamelijk contact verboden.

Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet meer hebben gevoetbald of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan in dit project voorop.

HVV Hollandia gaat in samenwerking met Team Sport Hoorn en het Nationaal Ouderenfonds, een proeftraining en inloopbijeenkomst organiseren. Deze bijeenkomsten hebben ook een informatief karakter, waar er uitleg gegeven wordt over de spelregels en andere zaken rondom OldStars Walking football.

Evenementen februari 2018

De eerste training is geweest, vol enthousiasme storten de eerste deelnemers, nou ja storten, want dat mag niet, op het project. Zie hier onder de foto’s gemaakt op deze eerste dag van OldStars Walking football bij Hollandia.

 

 

 

 

De eerste training is een kennismakingsclinic. Deze staat onder begeleiding van een OldStars trainer-coach. Ook wordt er informatie gegeven over de organisatie bij Hollandia.

Inloopbijeenkomst

Datum                  :  28 februari 2018

Tijdstip                :  18.30 inloop, 19:00 start. Einde: 21:00 uur      

Locatie                 :  H.V.V. Hollandia

Onderwerpen die op interactieve wijze aan bod komen zijn: spelregels, randvoorwaarden voor de organisatie, informatie over het programma en lokale samenwerking in de regio.

De activiteiten zijn specifiek gericht op de doelgroep 60+ en zijn voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk. Voor deze activiteiten zijn niet alleen (oud)leden van de voetbalverenigingen welkom, maar ook andere geïnteresseerden. Na afloop van de activiteit kan in het clubhuis, tijdens de derde helft, onder het genot van een drankje, voetbal en ander sportief nieuws besproken worden.

 

Graag horen we of je aanwezig bent bij één of meerdere activiteiten. Je kunt je opgeven via info@oldstars.nl.

Voor verdere vragen kun je contact opnemen met onderstaande contactpersonen.

 

Met vriendelijke groet,

 

H.V.V. Hollandia                                             : Gerard Hubers, verenigingsmanager@hollandia-hoorn.nl

Nationaal Ouderenfonds                               : Johan Annema, 0614443420