«

»

Moeizame middag voor Hollandia tegen Jong Achilles’29 (3-1).

Foto’s en verslag: Peter van Lobberegt

Hollandia flitste vanmiddag uit de startblokken tegen de hekkensluiter uit Groesbeek al na twee minuten was het raak. Milan Vissie krulde de bal over doelman Floris Mareno heen en tekende de 1-0 aan op het scorebord. De trouwe bezoekers gingen er maar eens goed voor zitten maar kwamen in de 30e minuut bedrogen uit.

Hollandia ging steeds slordiger spelen en ging slordig om met de kansen. Jelmer Boleij profiteerde van het mistasten van de Hollandia verdediging en schoot Jong Achille’29 op gelijke hoogte met de mannen van trainer Charles van Altena. Hollandia bleef grossieren in misverstanden en foute passes zodat de rust met een onbevredigend gevoel met een 1-1 werd bereikt.

De tweede helft werd Hollandia wat nauwkeuriger en schiep zich wat kansen die niet werden benut. Jong Achilles’29 ging er zelfs in geloven dat er een punt  of meer kon worden gehaald in het Julianapark. Tot in de 67e minuut Dadier Casal zijn tweede gele kaart kreeg en vroegtijdig de kleedkamer kon opzoeken. Toch duurde het na diverse 100% kansen Sonny Pronk in de 80e minuut Hollandia op een 2-1 voorsprong kopte.

Twee minuten later was het Groesbeekse doelpuntenmaker Jelmer Boleij met direct rood na een opmerking op scheidsrechter Jensch de kleedkamer kon opzoeken. In de 90e minuut was het weer Sonny Pronk die de 3-1 aantekende en zijn 17e treffer achter doelman Floris Maren schoot.

Hollandia: Nick van Santen – Thomas de Jong – Nick de Wit – Milan Vissie – Boyd Mak (70e Robin Muller van Moppes) – Daniel Mullen (75e Regillio de Mees) – Sven Deen – Mark Zwagerman – Nick Kuin en Bart Spil.
Arbitraal trio: de heren J.C. Jensch, J. Hindriks en E.A. de Wolf.
Kaarten Hollandia: Bart Spil (geel) – Boyd Mak (geel) en Nick Kuin (geel)
Kaarten Jong Achilles’29: Bram van Dongen (geel) – Dadier Casal ( 2x geel ) Youri Roseboom (geel) en Jelmer Boleij (rood).

Volgende week zondag speelt Hollandia in Rotterdam tegen Leonidas, de wedstrijd begint om 13:00 uur.