«

»

Nieuwjaars toespraak voorzitter a.i. Gerard Hubers

Beste sportvrienden en vriendinnen,

Namens het bestuur heet ik u allen van harte welkom op deze nieuwjaarsreceptie.     Het is een goede gewoonte om vandaag afscheid te nemen van het oude jaar.  

Maar ook hebben wij afscheid moeten nemen van een aantal Hollandianen die zijn overleden, waarvoor ik u vraag om even een moment van stilte in acht te nemen.

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Hollandia. In de komende jaren zal dit alleen maar nog belangrijker worden. Hun inzet wordt soms als vanzelfsprekend gevonden, maar dat is het natuurlijk niet. Vanaf deze plek wil ik dan ook al onze vrijwilligers bedanken voor hun inbreng op wat voor gebied dan ook. Jullie zijn fantastisch en jullie zijn zowel de bouwsteen als ook de ruggengraat van onze vereniging! Tevens hoop ik dat we ook in 2018 op jullie kunnen rekenen.

De kosten voor een voetbalvereniging aan opgeleide trainers, verzorgers, trainingsmateriaal en onderhoud van de accommodatie en velden etc. worden steeds hoger. Sponsors zijn dus heel belangrijk voor Hollandia en zeker in deze moeilijke tijden met de daarbij nog steeds behorende bezuinigingen. Wij willen dan ook onze sponsoren bedanken voor hun bijdrage.

De Club Van 100 bestaat alweer een aantal jaren en is een verrijking voor onze vereniging.       Dit bedoel ik letterlijk en figuurlijk. Door de investeringen van De Club Van 100 binnen de vereniging krijgt de vereniging de juiste uitstraling en is er meer mogelijk.

Hoofdveld is gerenoveerd. Jammer was het dat wij hierdoor niet het jaarlijkse jeugdtoernooi op ons complex niet hebben kunnen laten spelen en moesten uitwijken naar Graschoppers in Hoogwoud, dat betekende een kleine financiële strop van kantine inkomsten.

Aantal leden is stabiel gebleven.

Sportcomplex bundeling loopt nog steeds, maar er is wel gezegd door de wethouder dat er geen gedwongen verhuizingen komen. Wordt dan ook vervolgd.

Technisch gezien zijn er grote stappen gezet! Er is een Technische Commissie in het leven geroepen die bestaat uit de heren Robert Wever voorzitter, Ben Koning, Peter Vissie en Siem Spil met als adviseur Dirk vd Kolk.

De jeugdopleiding staat als een huis met Siem Spil aan het roer met zijn zeer bekwame trainers. De meeste hoogste elftallen spelen op een meer dan acceptabel niveau. We zien dan ook regelmatig spelers van Hollandia uitgenodigd worden door de Betaald voetbalorganisaties en zo heeft Hollandia ook weer het afgelopen jaar een aantal spelers mogen afleveren bij betaald voetbalorganisaties. Ook werd o15-1 kampioen van de 2e divisie en zijn genomineerd voor sportploeg van het jaar 2017.

Zaterdag 1 doet het zeker niet onverdienstelijk maar dit geldt ook voor de overige elftallen van jeugd tot senioren.

Wel is belangrijk dat iedereen plezier beleeft aan het voetbal. Ben je te hoog ingedeeld dat verlies je wedstrijden en beleef je weinig plezier aan het voetbal. Ben je te laag ingedeeld dan win je alle wedstrijden te makkelijk en haal je weinig voldoening uit het spelletje. Het is dus een kunst om iedereen op het juiste niveau te laten voetballen. Het niveau wat aansluit bij het talent van de voetballer. Zo proberen wij maximaal bij te dragen aan het plezier in het voetbal. Dit geldt voor alle voetballers: in de hogere en wat lagere elftallen. En laten wij eerlijk zijn: als er plezier is, dan komen de resultaten vanzelf.

Zondag 1 spelend in de hoofdklasse A heeft het afgelopen seizoen 2016-2017 afgesloten met een gedeelde 2e plek op de ranglijst en op een haar na de NC gemist, met een zeer jonge ploeg en met een prima presterende technisch staf o.l.v. Charles van Altena.

Zij sluiten het jaar 2017 voorlopig af met een 3e plek op de ranglijst 2017-2018 met 2 wedstrijden minder gespeeld.

De jeugd van Hollandia speelt voor het grootste gedeelte landelijke competitie, vervoer is duur. Dankzij sponsoren kunnen wij binnenkort weer beschikken over 2 Mercedes busjes.

Ik ga ervan uit dat wij in 2018 wederom hoge ogen gaan gooien met diverse elftallen. Zeker gezien de ranglijst van verschillende elftallen die zij bezetten en dat wij wederom een aantal spelers mogen afleveren bij betaald voetbalorganisaties zodat Hollandia nog meer bekendheid mag krijgen dan zij nu al heeft wat betreft de jeugdopleiding.                                              

Ook zijn wij als Hollandia bezig om Walking Football te gaan introduceren. Houdt daarom de website in de gaten.

Voetbal is een geweldige uitlaatklep, maar dan wel op de goede manier. Ik hoop dat wij als vereniging het goede voorbeeld kunnen geven. En zoals de KNVB steeds op loopt te hameren “Zonder respect geen voetbal”!

Ik wens u namens het bestuur een gezond, succesvol en bovenal respectvol voetbaljaar 2018 toe.

Gerard Hubers
Voorzitter ai.