«

»

RKAVV hard onderuit in het Julianapark tegen Hollandia.

Verslag en foto’s: Peter van Lobberegt

Hollandia tegen RKAVV was een wedstrijd met twee gezichten, al in de 1e minuut was het Sven Deen die slim de score opende vanmiddag. RKAVV was meteen wakker en begon met direct voetbal de verdediging van Hollandia onder druk te zetten. Na vijf corners op rij was het Remco Overdevest die in de 15e minuut een strafschop benutte na een handsbal in de Hollandia verdediging.

Hollandia kreeg wat meer vat op het snelle directe spel van de Leidschendammers. Het duurde echter tot vlak voor rust toen Thomas de Jong uit een onmogelijke hoek de bal in de verste hoek lepelde en de ploeg van Charles van Altena ging met een goed gevoel naar de thee.

De tweede helft was 14 minuten oud toen Sonny Pronk de 3-1 scoorde, RKAVV was door dit doelpunt volkomen van slag. Met de regelmaat van een Zwitsers uurwerk vielen de doelpunten achter RKAVV doelman Petter van Pruijssen. Toen RKAVV in de 50e minuut met 10 man kwam te staan na een hele domme overtreding van Karam Boukhari stortte de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci volledig in elkaar en was het geen schim meer van de ploeg uit de eerste helft.  In de 66e minuut was het Bart Spil die snoeihard uithaalde en de 4-1 op het scorebord bracht. In de 71e minuut was het Sonny Pronk die knap de buitenspelval ontweek en de 5-1 scoorde.

Twaalfminuten later was het weer Sonny Pronk de zijn hattrick scoorde 6-1. Nog was de doelpunten honger van Hollandia niet gestild Daniel Mullen bracht in de 86e minuut de stand op 7-1 en in de laatste minuut was het Sonny Pronk die deze middag zijn vierde treffer liet noteren en de Leidschendammers met een klinkend 8-1 overwinning naar huis toestuurde.

Hollandia: Nick van Santen – Thomas de Jong (75e Jorg Ooievaar) – Nick de Wit – Milan Vissie – Sonny Pronk – Daniel Mullen – Sven Deen ( 833 Regillio  de Mees) – Mark Zwagerman – Boyd Bartele – Nick Kuin en Bart Spil.
Arbitraal trio: de heren Y. Horst – F.R. Winter en J.A. Koomneef.
Kaarten RKAVV: Riemer Bovet (geel), Robin Steffens (geel) en Karam Boukhari (rood).
Kaarten Hollandia: Nick de wit (geel) en Boyd Bartele (geel).

De volgende wedstrijd speelt Hollandia in Huissen tegen de plaatselijke RKHVV, deze wedstrijd op sportpark de Blauwe Burcht begint om 14:00 uur.