«

»

Sterk Hollandia in Assen tegen de nummer twee Achilles 1894.

Verslag en foto’s: Peter van Lobberegt

Vanmiddag in Assen speelden twee oude verenigingen samen 244 jaar oud een prima wedstrijd, die het aanwezige publiek bijzonder vermaakt hebben. Strijd, passie en bovenal goed voetbal kenmerkte dit duel.

De eerste helft werd onder zware omstandigheden gespeelt met een sterke wind in de lengte over het veld. Hollandia dat de wind in de rug had was in deze eerste helft die van de wind kon profiteren, het creëerde diverse kansen, maar door prima keepers werk van Stef Beute kwam Hollandia niet tot scoren.

Nick de Wit komt een puntje van zijn teen tekort om te scoren.

Ook Nick van Santen moest enkele malen handelend optreden. Maar Nick moest vlak voor rust na een knap doelpunt van David Modderman toch de bal uit het net halen. Daarmee werd de rust bereikt.

Hollandia dat niet onder de indruk was van deze treffer begon de tweede helft uitstekend. Op links ontsnapte Clifton Gorissen in de 49e minuut aan zijn directe tegenstander en plaatste vanaf de achterlijn de bal op Mark Zwagerman die met en harde knal de bal tegen de touwen joeg.

 

Ook Achilles 1894 dat op de tweede plaats stond herpakte zich en ontstond er een prachtig duel.

De 2-2 in beeld met een juichende Jorg Ooievaar

Tien minuten later was het Stan Haanstra die in de 52e minuut een verdedigings foutje genadeloos afstrafte en de mannen uit Assen op een 2-1 bracht. Ook in deze fase waren de mannen van trainer Charles van Altena niet echt onder de indruk van deze achterstand en ging met prima voetbal op jacht naar de gelijkmaker. Sonny Pronk maakte deze na een prima inzet van Daan Buurman in de 59e minuut. Bij Achilles 1894 knakte er wat en daar maakte Hollandia gretig gebruik van, met pressie op de verdediging van Achilles 1894 werd na de zoveelste corner in de 80e minuut de winnende treffer snoeihard tegen de touwen geschoten door Nick de Wit.

Nick de Wit viert uibundig zijn winnende treffer.

Hollandia heeft deze overwinning vooral als collectief verdiend waarbij geen enkele speler/wisselspeler heeft verzaakt om tot het uiterste te gaan, en dat is bijzonder knap voor zo’n jonge ploeg.

Hollandia: Nick van Santen – Thomas de Jong – Nick de Wit – Milan Vissie – Boyd Mak – Sonny Pronk – Clifton Gorissen – Daan Buurman – Mark Zwagerman (68e Regillio de Mees) – Jorg Ooievaar ( 70e Robin Muller van Moppes) – Bart Spil.

Arbitraal trio: de heren W. Horst, M. Danlof en R. Lubben.
Gele kaarten Hollandia: Nick de Wit (75
e min) en Daan Buurman (87e min.)
Gele kaarten Achilles 1894: Youri Ploeger (90
e min.) en Stef Beute (90e
min.).

Hollandia speelt zondag 5 november tegen DHC in het Julianapark deze wedstrijd begint om 14:00 uur.