«

»

Team Jan Spel & Zn. wint het Hollandia Bedrijventoernooi.

Door een anonieme reporter.

Het team van Jan Spel won afgelopen zaterdag voor de derde maal in successie het bedrijventoernooi van Hollandia. Het was al de vierde maal in 5 jaar tijd dat ze de trofee omhoog hielden. Coach Robbie Heus was dan ook erg te spreken over zijn pupillen.

‘Alleen trainers zoals Zidane weten hoe het is om zo succesvol te zijn en een grote prijs drie maal oprij te winnen’ sprak Rob bescheiden.

‘Natuurlijk helpt het dat de sponsor Jan ‘Gil y Gil’ Spel grote talenten aan zich weet te binden, maar de puntjes moeten uiteindelijk toch op i worden gezet.’ 

Robbie had dan ook een goed mix aan ervaring en jeugdig talent tot zijn beschikking. Met Peter en Niels stond er voor 130 jaar aan ervaring achterin de boel te regelen. En met ondermeer Jim, Robbie junior, en Youri bulkte het team van de creativiteit. 

Dat ze alleen tegen het team van Biezen punten verspeelden had dan ook alles te maken met de schwalbe van Rene Droste en niet met het spel van Team Biezen zelf. Oké, de ambulance moest ten tonele verschijnen en de schwalbe bleek uiteindelijk een bovenbeenbreuk voor Rene, maar dat maakte het gelijkspel nog niet terecht.  

Rene werd uiteindelijk onder luid applaus en tientallen cynische opmerkingen afgevoerd door de ambulance en we wensen hem bij deze dan ook veel beterschap. Broer Aad Droste reageerde emotioneel op het incident.

‘Het blijft toch je broertje’ sprak hij gebroken.

Maar toen de portemonnee van Rene nog bij Hollandia bleek te liggen, waardoor hij toch nog een bijdrage kon leveren aan de pot, keerde de rust weer terug in Aad z’n lijf.  

De middag werd dan ook weer dronken afgesloten in de kantine met een paar uitstekende zangers die de boel ouderwets op z’n kop zette. Nummers zoals ‘Tinnie waarom zit er ruis op m’n jurk’, ‘Echte mannen dragen slippers en witte sokken’ en ‘Een rolstoel is niet om in te liggen’ werden gretig meegezongen door de heren voetballers. De prijzen werden uitgereikt en het was nog lang onrustig. Uw reporter kan dan ook niet wachten tot het volgende toernooi en de rentree van Rene Droste op de voetbalvelden.