«

»

Twee dure fouten doen sterker Hollandia de nek om in Purmerend.

Verslag en foto’s: Peter van Lobberegt
Vanavond in Purmerend een heuse Noord Hollandse derby, na de spectaculaire eerste wedstrijd in het Julianapark (3-3 in de allerlaatste seconden) stonde de twee ploegen weer tegenover elkaar in Purmerend.


Hollandia gesteund door een grote schare supporters uit Hoorn begon de wedstrijd minder goed, een dure fout in de tweede minuut werd afgestraft door Daniel Schermer en bracht de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Hollandia werd sterker en beheerste het middenveld, na enkele mislukte kansen die via tweemaal de paal kwam Hollandia niet tot scoren in de eerste helft.

Vervelend was dat Regillio de Mees in de 41e minuut met een hamstring blessure het veld moest verlaten en vervangen werd door Clifton Gorissen die na een lange blessure weer fit is, maar nog de nodige wedstrijden in de benen heeft om direct zijn stempel op de wedstrijd te drukken.

De tweede helft een dominerend Hollandia dat niet tot score kwam tegen een zeer verdedigend Purmersteijn. De mannen van trainer Martinus van Ophuizen werden onder druk gezet door Hollandia. Opmerkend was het uitverdedigen van Purmersteijn dat alle ballen naast de tribune in het water werden geschoten, zo erg dat er op een bepaald moment geen reserve ballen meer beschikbaar was en er maar met een Hollandia bal weer verder gevoetbald kon worden.

In de 85e minuut was het Nick de Wit die de dik verdiende gelijkmaker scoorde. Hollandia rook meer een ging volop voor de winst spelen. Echter twee minuten later weer een tweede fout in de wedstrijd werd wederom afgestraft door Martinus van Ophuizen die tot groot enthousiasme van de Purmersteijn supporters de 2-1 op het scorebord bracht. Hollandia zowel Purmersteijn kregen in de slotfase van de wedstrijd nog enkele kansen maar wisten deze niet te verzilveren.

Hollandia: Dani Peper – Nick de Wit – Sonny Pronk – Daniel Mullen (76e Thomas de Jong) – Daan Buurman – Boyd Bartele (62e Milan Vissie) – Nick Kuin – Jorg ooievaar -Sven Deen – Bart Spil.
Arbitraal trio: de heren J. Kaper , K. Tardy en S. Aboujid.
Gele kaarten Hollandia: Geen
Gele kaarten Purmersteijn: Martijn van Oers en Alex Treuren.

Hollandia dat volgen de week tegen MSC/Amslod de draad weer moet oppakken in eigen huis, heeft een unieke kans onbenut gelaten om bij de verliezende koploper SCJ in te lopen. Zo blijft het verloop in de Hoofdklasse A spannend. De wedstrijd tegen MSC/Amslod begint om 14:00 uur in het Julianapark.