«

»

Veerkrachtig Hollandia slaat toe in het laatste kwartier.

Verslag en foto’s: Peter van Lobberegt

Hollandia toonde vanmiddag in Leidschendam tegen RKAVV dat de wedstrijd 90 minuten duurt en boog een 2-0 achterstand na twee persoonlijke fouten om in een verdiende 2-3 overwinning.

In de eerste minuut was het al raak, na balverlies kopte Remco Overdevest van dichtbij raak en bracht de 1-0 op het fraaie scorebord voor RKAVV dat nog geen wedstrijd had verloren.

Hollandia herpakte zich en kreeg in de eerste helft een paar kansen, de grootste van voor Sonny Pronk die na sterk doorzetten geheel vrij voor doelman Mike ten Kroode kwam. De RKAVV doelman hield de Hollandia spits met zijn grote teen van het scoren af. Met deze stand werd de rust bereikt

De tweede helft ging een goed voetballend Hollandia op jacht naar de gelijkmaker en creëerde diverse kansen, echter doelman Mike ten Kroode wist van geen wijken. RKAVV kwam in de 65e minuut geheel tegen de verhouding in op een 2-0 voorsprong. Een te zachte terugspeelbal op doelman Nick van Santen werd alert onderschept en gaf Nick van Santen geen kans.

Hollandia hielt in deze fase het hoofd koel en bleef RKAVV onder druk zetten. In de 75e minuut was het Clifton Gorissen die met een assist van Milan Vissie de 2-1 op het scorebord bracht. RKAVV begon nerveus te worden en Hollandia rook bloed. In de 88e minuut kopte Sonny Pronk fraai de 2-2 in na een strakke voorzet van Clifton Gorissen. Twee minuten later in de 90e minuut was het Mark Zwagerman de illusies van RKAVV de grond in boorde, met een fraai doelpunt in de kruising beloonde hij het goede spel van de mannen van trainer Charles van Altena.

Hollandia: Nick van Santen – Thomas de Jong – Nick de Wit – Milan Vissie – Boyd Mak – Sonny Pronk – Clifton Gorissen – Sven Deen (70e Daniel Mullen) – Daan Buurman – Mark Zwagerman – Jorg Ooievaar (76e Robin Muller van Moppes).

Arbitraal trio: de heren M. Vos, K. Tardy en A. Atahiri.

Donderdag 26 oktober speelt Hollandia in Wervershoof tegen Strandvogels voor de Districts beker, deze wedstrijd begint om 20:00 uur.

Zondag 29 oktober gaat de reis naar Assen en wacht Achilles 1894, deze wedstrijd begint om 14:00 uur.