«

»

Vijfentwintig minuten excelleren tegen MSC niet genoeg.

Verslag en foto’s: Peter van Lobberegt

Hollandia speelde vanmiddag de sterren van de hemel in de eerste vijfentwintig minuten tegen MSC uit Meppel. In de 18e minuut nadat Mark Zwagerman reeds in de 2e minuut de openings treffer op zijn schoen had,

werd de doorgebroken Sven Deen door Stephan Besuijen binnen de beruchte lijnen ten val gebracht. Sonny Pronk eiste resoluut de bal op en bracht Hollandia op een op dat moment op een ik verdiende voorsprong.

Drie minuten later  was het Sven Deen die na een geweldige aanval de stand op 2-0 bracht. Hollandia kon helaas geen gevolg geven aan de eerste vijfentwintig minuten, het tempo ging omlaag en de passes werden slordiger.

MSC rook kansen na een slecht begin en door een fout in de Hollandia verdediging werd Stephan Besuijen in de 35e minuut in staat gesteld om de aansluit treffer te scoren. Hollandia schrok van deze tegentreffer maar was nog niet helemaal bij de les. Milan van der Weide bracht na weer een individuele fout, onnodig balverlies, de ruststand op 2-2.

De tweede helft was het Justin Benjamins die binnen drie minuten het vonnis voor Hollandia voltrok en in de 56e en 59e minuut tot afgrijzen van de Hollandia supporters de stand op een onoverbrugbare stand van 2-4 bracht. Hollandia herpakte zich en gaf zich zoals eerder in deze competitie niet zomaar gewonnen.

De wedstrijd werd onvriendelijker en Hollandia bestookte uit alle macht het doel van SRC doelman Robin Kist. Met veel kunst en vliegwerk werd het doel tot de 78e minuut schoon gehouden. Milan Vissie scoorde de 3-4 echter de resterende tijd was niet genoeg om op gelijke voet te komen met de mannen uit Meppel.

Hollandia: Dani Peper – Nick de Wit – Milan Vissie – Sonny Pronk – Sven Deen – Daan Buurman (68e Boyd Mak – Mark Zwagerman (66e Clifton Gorissen) – Nick Kuin – Jorg Ooievaar – Bart Spil. Arbitraal Trio de heren B.H. Huizinga, A. Afalah en T.T.J. de Vlaming. Gele kaarten Hollandia: Bart Spil (55e) en Daan Buurman (68e). Gele kaarten MSC: Danny Bijlsma (18e) – Joël Huiskens (30e) – Mehran Ali Pour Asli (61e en 68e) en Mohammed Ali Pour Asli (89e).

Volgende week speelt Hollandia tegen in en tegen Silvolde deze wedstijd begint om 14:00 uur op het sportpark de Munsterman, Munstermanstraat 2, 7064 Silvolde.