«

»

Volwassen Hollandia neemt een drie punter terug naar Hoorn.

Verslag en foto’s: Peter van Lobberegt

Vanmiddag speelde Hollandia zijn dertiende wedstrijd van het seizoen in de schaduw van het Abe Lenstra Stadion tegen de vv Heerenveen. Na een glibberig begin van de reis bracht de vaste chauffeur Kees de spelersbus op tijd naar Heerenveen.

Hollandia veelvuldig in de eerste minuten in balbezit liep in de 16e minuut tegen een strafschop op deze werd vakkundig benut door Han van Dijk. Zoals zo vaak raakte Hollandia niet van de kook na een achterstand en begon het doel van Justin van der Dam te bestoken. Met enkele knappe reddingen behield de Heerenveen keeper zijn doel schoon. Met een defensief spel van Heerenveen kreeg het toch nog enkele kansen, deze werden echter niet benut. In de 34e minuut bracht Hollandia na een corner van Heerenveen via een zeer snelle omschakeling Sonny Pronk alleen voor de keeper van Heerenveen.

Met een bekeken lob werd de stand gelijk. In de 41e minuut was het weer Sonny Pronk die vanuit een scrimmage met een bekeken kopbal Hollandia op voorsprong bracht. Daarmee werd de ruststand bereikt.

 

De tweede helft lieten de mannen uit Heerenveen de defensieve stellingen wat varen en begon een offensief. Zonder echt gevaarlijk te zijn voor Hollandia werden deze offensieve daden door de verdediging van Hollandia onklaar gemaakt.

Hollandia werd via de counter gevaarlijk met een prachtige aktie van Sven Deen was Hollandia bijna bij de 1-3, helaas zagen de meegereisde Hollandia supporters de bal langs de verkeerde kant van de paal gaan. Hollandia speelde de wedstrijd uit waarbij het zichzelf niet beloonde met een derde treffer en het voor de Hollandia supporters onnodig spannend maakte.

Hollandia: Nick van Santen – Thomas de Jong – Nick de Wit – Milan Vissie – Regillio de Mees (68e Daniel Mullen) – Boyd Mak – Sonny Pronk – Sven Deen – Daan Buurman – Mark Zwagerman (71e Jorg Ooievaar) – Bart Spil.
Arbitraal trio de heren W. Horst, S.F Bosscha en A.J. Zoutendijk.
Gele kaarten Hollandia: Nick de Wit (55
e min) en Boyd Mak (74e min)
Gele kaarten vv Heerenveen: Zia Ali Morteza (45
e min), Robin de Boer (54e min) en Peter de Vries (86e
min).

Hollandia staat nu tijdens de winterstop op een zeer verdienstelijke derde plaats met vier punten achterstand op de nummer twee Achilles 1894 echter met twee wedstrijden minder gespeelt.

De technische staf en de selectie zien u graag weer terug bij de volgende wedstrijd op 21 januari 2018 tegen RKAVV om 14:00 uur in het Julianapark en wensen u een fijne Kerst een sportief en bovenal gezond 2018 toe.

Foto: Gerard Hubers