«

»

Zure nederlaag voor Hollandia in Huissen.

Verslag en Foto’s: Peter van Lobberegt


Hollandia speelde vanmiddag tegen de plaatselijke RKHVV na de eclatante 8-1 overwinning van vorige week een moeilijke wedstrijd. Vooral in de eerste helft werden er weinig kansen gecreëerd en kwam Hollandia niet in zijn gevaarlijke combinatie spel tegen het stugge RKHVV.

Ook de ploeg van trainer Frans Koenen kon weinig kansen creëren en werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

De tweede helft begon Hollandia sterk in het eerste kwartier en werd het doel van de uitstekend kepende Jop Hemink onder vuur genomen. RKHVV dat met twee man Sonny Pronk goed in bedwang hield ging wat meer het doel van Nick van Santen opzoeken. In de 62e minuut was het Lennart Rekmans die na bal verlies op het middenveld de bal in het Hollandia doel joeg, 1-0 dat was even schrikken voor de meegereisde Hollandia supporters. De ploeg van Charles van Altena herpakte zich even om op de gelijkmaker te jagen maar kreeg zeven minuten later de deksel op de neus door Leon Pruis die de 2-0 scoorde. Weer begon Hollandia, dat inmiddels een op een ging spelen het doel van RKHVV opzocht. Het schiep zich diverse goede kansen, echter Jop Hemink wist van geen wijken. Dat Bas Witjes in de 88e minuut er nog 3-0 van maakte was eigenlijk een formaliteit.

Hollandia: Nick van Santen – Thomas de Jong (46e Robin Muller van Moppes) Nick de Wit – Milan Vissie – Sonny Pronk – Daniel Mullen (77e Jorg Ooievaar) – Sven Deen – Boyd Bartele – Nick Kuin – Bart Spil.
Arbitraal trio: de heren J. Kaper, G. Jansen en J. Pleijte.
Kaarten Hollandia: Nick Kuin (geel)
Kaarten RKHVV: Leon Pruis (geel)

A.s. woensdag 31 januari gaat Hollandia op bezoek bij Jos Watersgraafmeer in een treffen in de vierde ronde van  de districts beker. De wedstrijd op sportpark Drieburg in Amsterdam begint om 20:15 uur en staat onder leiding van de heren R. Luinge, M. de Neef en H.E.J. Sierhuis.